Voice Dialogue

Ontdek meerdere kanten in jezelf

Wat is Voice Dialogue

Deze techniek geeft stem aan onze delen, zowel aan de bekende delen als aan delen die verrassend nieuw voor ons lijken. Zij spelen namelijk op de stemmingsachtergrond een rol en vaak een veel belangrijkere rol dan we ons in eerste instantie voorstellen. Voice Dialogue is een unieke manier om een volwaardig dirigent van ons innerlijk orkest te worden, waarin elk instrument volledig tot zijn recht komt.

Je innerlijke delen

Door middel van voice dialogue is het mogelijk om meer grip te krijgen op de manier hoe je in het leven staat. Je krijgt inzicht in hoe en waarom je op bepaalde momenten handelt. Dit handelen heeft alles te maken met je stemming of hoe je je op dat moment gedraagt. Iedereen heeft verschillende stemmingen en deze stemmingen krijgen door middel van voice dialogue een “stem”. Door deze voice dialogue techniek is het mogelijk om in gesprek te komen met zo’n stem (of ook wel deel genoemd). Een stem blijkt dan een innerlijk deel te zijn, dat maar al te graag zijn verhaal een keer kwijt wil. Het ervaart zichzelf als gezien en gehoord, of juist als onbegrepen door de eigenaar. Bij navraag weet het deel ook heel vaak precies wanneer het in je leven een rol is gaan spelen.

Het doel van Voice Dialogue

Voice Dialogue is de specifieke verkennende methode naar de wereld van de verschillende “zelf delen”, ook wel bekend als sub-persoonlijkheden. Deze methode vereist twee personen: een facilitator/begeleider en een cliënt. De taak van de begeleider is om in gesprek te komen met de verschillende delen van de cliënt, die zich op zijn beurt bewust zal worden van zijn delen, en zal ervaren hoe de verschillende “Zelven” zijn leven beïnvloeden. Door de ontwikkeling van een “Aware Ego” proces te doorlopen, zal de cliënt leren om de delen te gaan gebruiken. Uiteindelijk zal de cliënt leren om op een bewuste manier te kunnen kiezen voor een “deel” welke op dat specifieke moment gepast is, om zo het beste uit een situatie te halen.