Over Jochem

MIJN ACHTERGRONDEN EN VISIES

Lichaam en geest

Ik geloof dat in het hier en nu ons lichaam ons mooiste bezit is.
Het doet me goed om mijzelf en anderen te helpen om ons lichaam en geest in goede balans te houden
en bewustzijnsontwikkelingen te stimuleren.

Mijn achtergrond

In 2007 ben ik een eigen praktijk begonnen als massagetherapeut in Amsterdam waar ik o.a. sportmassage, Shiatsu voetreflexologie en Reiki toepaste.
In deze behandelingen werkte ik naar een (her)bewustwording van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat vergeten en weggestopte klachten en trauma’s weer zichtbaar kunnen worden. Na behandeling hiervan is het lichaam vaak weer in staat om optimaal te kunnen functioneren.
In mijn praktijk heb ik ervaren dat het fysieke lichaam vaak een spiegel is van hoe iemand zich mentaal voelt en hoe het lichaam reageert op de geest en vice versa. Dit heeft mij ertoe gezet om me verder te gaan verdiepen in de geest en mijn praktijk hiermee uit te breiden.
Als hypnotherapeut heb ik veel onderzoek gedaan op het gebied van “progressie” (vooruitgang) in tegenstelling tot het veel toegepaste “regressie” (teruggang). Deze methode doe ik niet om mijn rug te keren naar het verleden, maar om mij volledig vrij te maken in mijn therapeutische mogelijkheden. Ook ben ik geneigd om mijn cliënten hun doelen volledig eigen te laten maken zodat ze weten waar we mee bezig zijn en hierdoor vaak grote delen van het beklimmen van de therapeutische ladder te kunnen versnellen.
Mijn kennismaking met Jin Shin Jyutsu heeft m’n manier van werken nog meer voeten in de aarde gegeven. Deze manier van behandelen behuisd een levenswijze die lichaam geest en ziel stimuleert en toepasbaar is op alles.
In de Ayahuasca ceremonies die ik faciliteer geef ik mensen de mogelijkheid om zich nog meer te kunnen openen naar het alles.
Ayahuasca heeft mijn eigen ontwikkeling doen versnellen. Het heeft me nog meer geopend en sterker gemaakt in de onvoorwaardelijke liefde, zelfvertrouwen en rust.

Mijn werkwijze

Met een holistische visie op de mens ga ik opzoek naar de doelen van mijn cliënten, waar oude overtuigingen zitten en wat iemand eigenlijk diep van binnen wil.
Mijn grootste focus ligt in het hier en nu en zo daag ik mensen uit om vanuit andere perspectieven naar zichzelf te kijken zodat ze een helderder en vollediger beeld van zichzelf krijgen.
Door te werken met het lichaam en zo heling in gang te zetten bied ik de mogelijkheid om op onderbewust niveau inzichten te laten integreren in het dagelijks leven.
Door middel van een verdieping in de therapie creëer ik ook mogelijkheden om op bewust niveau keuzes te geven aan dingen die voorheen ondenkbaar leken. Deze verdieping ontstaat door de combinatie van mentale en fysieke methoden
Ik geef er de voorkeur aan om mijn cliënten zo min mogelijk door hun trauma’s heen te laten “worstelen” omdat ik geloof dat je aantrekt waar je je focus op legt.

Hoe en wat

Ik ben een gediplomeerd therapeut in de Hypnose, de Jin Shin Jyutsu, de Beweging/Houding, de Massage, de Reiki, de Regressie/Progressie en de Voice Dialogue.
Tevens ben ik voeding, kruiden en plantmedicijn deskundige.

Vanaf jongs af aan ben ik bezig met de ontwikkeling van mijn lichaam en geest.
Ik reduceer ik stress in mijn leven en verruim mijn kennis door cursussen en opleidingen te volgen in een ruim scala van filosofieën en methoden.

Ik wijd veel aandacht aan de levenswijze van de Jin Shin Jyutsu, Meditatie, Chi Gong en Ademhaling. Door het bestuderen van The Law Of One heb ik mijn kern van waarheden kunnen vinden. Ook laat ik me graag inspireren door het werk van Esther Hicks en Bentinho Massaro.

Contact

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag over Jochem?