Jin Shin Jyutsu praktijk in Haarlem

Jin Shin Jyutsu helpt de natuurlijke energie in je lichaam te laten stromen.
Door Jin Shin Jyutsu toe te passen komt je fysieke, mentale en emotionele zelf weer in balans, waardoor je zelfhelend vermogen weer in staat is z’n taak te doen.

In mijn praktijk (5min. lopen vanaf trein station Haarlem) ondersteun ik mensen met mentale en/of fysieke projecten.
Dit doe ik met behulp van de oosterse geneeskunst Jin Shin Jyutsu.

Ik zie de geest en het lichaam als één samenwerkend geheel en werk in het “nu” om te doen wat nodig is om de totale mens te kunnen helen.
Mijn werkwijze is met liefde en zonder oordeel, zodat inzichten en ervaringen er kunnen en mogen zijn. Door bewustwording en ontwikkeling van jezelf kan je genieten van je leven in een goed werkend en gezond lichaam.

Wat is Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk ‘mens, schepper, kunst’ en is gebaseerd op ons eigen aangeboren vermogen om onszelf in balans te brengen. Eeuwenlang hebben traditionele culturen deze wijsheid gebruikt om zowel zichzelf als anderen te genezen.
De Jin Shin Jyutsu kunst wordt beschouwd als de “Grootmoeder van de acupunctuur” en de oorsprong van de hedendaagse Reiki.
Jin Shin Jyutsu harmoniseert lichaam, verstand en bewustzijn in gelijke mate en is uit diepe wijsheid voortgekomen. Het behoort tot ons innerlijk weten en is door iedereen te ervaren en toe te passen.

Kleur

Lees meer over Jin Shin Jyutsu

Wat doet energie

Wij leven dankzij de energie die ons lichaam doorstroomt en ons voortdurend oplaadt. Deze energie houdt ons energiek en gezond. Moeheid en ziekte kan komen doordat de energie niet meer gemakkelijke door ons lichaam stroomt. Lichaam en geest raken uit balans en kwaaltjes en ziekten ontstaan. De basis van Jin Shin Jyutsu bestaat uit 26 energiepunten, die over het hele lichaam verdeeld zijn. Als we deze energiesloten met onze handen aanraken, brengen we de energie in beweging en daarmee onszelf in harmonie. Bijna alle energiebanen lopen ook door de vingers en kunnen daardoor worden geharmoniseerd. We hebben alleen onze handen en onze ademhaling nodig om de energiestroom op gang te brengen. Jin Shin Jyutsu kan op vele manieren blokkades in het energiesysteem weer tot stromen te brengen. Juist omdat Jin Shin Jyutsu zo’n zachte en eenvoudige manier is om weer in balans te komen is zij voor vrijwel iedereen geschikt.

Behandel jezelf

Over het algemeen wordt het stromen als heel prettig ervaren. Een aantrekkelijk aspect van Jin Shin Jyutsu is dat je veel zelf kunt doen om je eigen energiesysteem vitaal en stromend te houden. Op pijnlijke plekken leggen we Intuïtief al onze handen, waarbij de handen dienen als ‘startkabels’ om de energiestroom te ondersteunen. Het makkelijkste is om regelmatig een voor een je vingers vast te houden. Dit harmoniseert niet alleen alles op lichamelijk gebied, maar helpt ook sterke emoties, piekeren, angst, woede, verdriet en onzekerheid te verzachten.

Wat kost een Jin Shin Jyutsu behandeling?

Een Jin Shin Jyutsu behandeling van een uur kost € 75,-

Wie ben Ik?

Sinds 2007 ben ik werkzaam als therapeut.
In de loop der jaren heb ik een groot scala aan verschillende technieken gebruikt, maar focus mij momenteel vooral op de Jin Shin Jyutsu.
Jin Shin Jyutsu werkt op een krachtige doch zachte manier, om diepe en vaak onbewuste niveaus van het lichaam en geest te harmoniseren.
Ik streef ik ernaar om mijzelf en anderen om mij heen hun ware zelf te laten ervaren om zo te kunnen bloeien in het leven.

Kleur

Lees meer over mij

Jochem van der Linden

Ik ben een gediplomeerd therapeut in de Hypnose, de Jin Shin Jyutsu, de Beweging/Houding, de Massage, de Reiki, de Regressie/Progressie en de Voice Dialogue.
Tevens ben ik voeding, kruiden en plantmedicijn deskundige.

Vanaf jongs af aan ben ik bezig met de ontwikkeling van mijn lichaam en geest.
Ik reduceer ik stress in mijn leven en verruim mijn kennis door cursussen en opleidingen te volgen in een ruim scala van filosofieën en methoden.

Ik wijd veel aandacht aan de levenswijze van de Jin Shin Jyutsu, Meditatie, Chi Gong en Ademhaling. Door het bestuderen van The Law Of One heb ik mijn kern van waarheden kunnen vinden. Ook laat ik me graag inspireren door het werk van Esther Hicks en Bentinho Massaro.

Mijn achtergrond

In 2007 ben ik een eigen praktijk begonnen als massagetherapeut in Amsterdam waar ik o.a. sportmassage, Shiatsu voetreflexologie en Reiki toepaste.
In deze behandelingen werkte ik naar een (her)bewustwording van het lichaam. Dit zorgt ervoor dat vergeten en weggestopte klachten en trauma’s weer zichtbaar kunnen worden. Na behandeling hiervan is het lichaam vaak weer in staat om optimaal te kunnen functioneren.
In mijn praktijk heb ik ervaren dat het fysieke lichaam vaak een spiegel is van hoe iemand zich mentaal voelt en hoe het lichaam reageert op de geest en vice versa. Dit heeft mij ertoe gezet om me verder te gaan verdiepen in de geest en mijn praktijk hiermee uit te breiden.
Als hypnotherapeut heb ik veel onderzoek gedaan op het gebied van “progressie” (vooruitgang) in tegenstelling tot het veel toegepaste “regressie” (teruggang). Deze methode doe ik niet om mijn rug te keren naar het verleden, maar om mij volledig vrij te maken in mijn therapeutische mogelijkheden. Ook ben ik geneigd om mijn cliënten hun doelen volledig eigen te laten maken zodat ze weten waar we mee bezig zijn en hierdoor vaak grote delen van het beklimmen van de therapeutische ladder te kunnen versnellen.
Mijn kennismaking met Jin Shin Jyutsu heeft m’n manier van werken nog meer voeten in de aarde gegeven. Deze manier van behandelen behuisd een levenswijze die lichaam geest en ziel stimuleert en toepasbaar is op alles.
In de Ayahuasca ceremonies die ik faciliteer geef ik mensen de mogelijkheid om zich nog meer te kunnen openen naar het alles.
Ayahuasca heeft mijn eigen ontwikkeling doen versnellen. Het heeft me nog meer geopend en sterker gemaakt in de onvoorwaardelijke liefde, zelfvertrouwen en rust.

Lichaam en geest

Ik geloof dat hier in het nu, ons lichaam onze eigen geestelijke creatie is en tevens ons mooiste bezit. Het doet me goed om mijzelf en anderen te helpen om ons lichaam en geest in goede balans te houden en bewustzijnsontwikkelingen te stimuleren.

Mijn werkwijze

Met een holistische visie op de mens ga ik opzoek naar de doelen van mijn cliënten, waar oude overtuigingen zitten en wat iemand eigenlijk diep van binnen wil.
Mijn grootste focus ligt in het hier en nu en zo daag ik mensen uit om vanuit andere perspectieven naar zichzelf te kijken zodat ze een helderder en vollediger beeld van zichzelf krijgen.
Door te werken met het lichaam en zo heling in gang te zetten bied ik de mogelijkheid om op onderbewust niveau inzichten te laten integreren in het dagelijks leven.
Door middel van een verdieping in de therapie creëer ik ook mogelijkheden om op bewust niveau keuzes te geven aan dingen die voorheen ondenkbaar leken. Deze verdieping ontstaat door de combinatie van mentale en fysieke methoden
Ik geef er de voorkeur aan om mijn cliënten zo min mogelijk door hun trauma’s heen te laten “worstelen” omdat ik geloof dat je aantrekt waar je je focus op legt.

Wat is er nog meer?

Meditatie

Iedere ochtend ben in mijn praktijk voor een Meditatie sessie waar iedereen met een liefdevolle intentie gratis aan kan deelnemen.
Deze sessies zijn ervoor om het licht en de liefde in de wereld te versterken, dus hoe meer mensen er mee doen, hoe sterker de energie is die neergezet kan worden.
Deze meditatie sessies zijn van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 11:30

Kleur

Meld je hier aan

Help mee met je Meditatie

Wat leuk dat je mee wilt doen!!

Stuur even een mailtje naar jochem@deliefde.org met je naam en wanneer je mee wilt doen.

We ontmoeten elkaar om 10:00 uur bij het Kenaupark 33 in Haarlem.
De meditatie duurt ongeveer een uur en kan voorafgaan met een korte geleide meditatie om de intenties te harmoniseren.

Er is altijd tijd voor verbinding, vragen en kruidenthee.
De bijeenkomst eindigt rond 11:30 uur.

Met liefde, Jochem

The law of one

Zo nu en dan geef ik discussie ochtenden waarbij een onderdeel uit het boek “The law of one” centraal staat.
“The law of one” is een gechanneld boek waarin uitleg wordt gegeven over wat we hier doen op aarde, de keuzes die we daarin kunnen maken en wat het doel ervan is.
Dit boek kwam in 2016 op mijn pad en bestudeer het intensief sinds 2018. Het geeft mij houvast en helderheid in wat er in de wereld gaande is.

Kleur

Bekijk data

De eerstvolgende bijeenkomst is:

Op dit moment heb ik nog geen nieuwe datum gepland

Ayahuasca

Ayahuasca heeft mijn eigen ontwikkeling doen versnellen. Het heeft me nog meer geopend en sterker gemaakt in de onvoorwaardelijke liefde, zelfvertrouwen en rust.
In de Ayahuasca ceremonies die ik faciliteer geef ik mensen de mogelijkheid om zich nog meer te kunnen openen naar het alles.

Kleur

Ayahuasca ceremonies

Wat is Ayahuasca

Ayahuasca is een Zuid-Amerikaanse entheogene drank bitter van smaak en bruinrood van kleur. De inheemse bevolking binnen diverse stammen woonachtig in het Amazone regenwoud hebben een lange traditie in het bereiden en maken van deze natuurlijke thee genaamd Ayahuasca. Ayahuasca is niet slechts een stof, maar een traditioneel Sjamaans brouwsel, dat wordt gemaakt van tenminste twee, maar vaak meerdere planten uit de Amazone. Het hoofdingrediënt is de rank Banisteriopsis Caapi, die vervolgens wordt gebrouwd met de bladeren van andere planten, zoals de Psychotria Viridis of de Dioplopterys cabrerana. Het combineren van deze planten levert een eindproduct op die zowel DMT als een MAO-remmer bevat. Als dit wordt ingenomen, zal dit een ervaring opleveren die je nog lang zal bijblijven.
De daadwerkelijke effectiviteit van Ayahuasca kan per brouwsel enorm variëren en hangt grotendeels af van de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, maar ook van de vaardigheden van de sjamaan.

Hoe werkt Ayahuasca

De krachtige ervaring, die van Ayahuasca kan worden verkregen, komt grotendeels door de combinatie van DMT en MAO-remmers. DMT (dimethyltryptamine) is een hallucinerende stof die je geest opend naar andere werkelijkheden. DMT zit in allerlei planten, grassen, zeesponsen, padden, zoogdieren en is ook een lichaamseigen stof bij mensen. Mogelijk heeft DMT een functie als overdrachtsstof. Overdrachtsstoffen geven signalen door van de ene zenuw naar de ander.
Monoamine Oxidase (MAO) is een enzym in ons lichamen dat tyramine afbreekt. Tyramine is een giftige stof die in ons dagelijks voedsel voorkomt. Omdat de MAO ook reageert op DMT en het afbreekt, wordt de levensduur en de kracht van ingenomen DMT dramatisch verkort. Door het combineren van DMT met MAO-remmers, zal ayahuasca de functie van deze enzymen belemmeren, waardoor de afbraak van DMT tijdelijk wordt voorkomen.

Het effect van Ayahuasca

Het effect van Ayahuasca is een intense, krachtige trip die ongeveer 4-6 uur duurt. Het wordt vaak beschreven als visioen; een droomachtige toestand waarin soms geesten, dieren, goden, demonen en spirituele helpers verschijnen. Sommigen beweren dat ze de toekomst zien of gebeurtenissen extreem ver weg. Anderen hebben het gevoel dat ze vliegen, of dat ze zich bevinden in een land van fractals en patronen. De geest van de gebruiker wordt uit onze realiteit gehaald en in een andere geplaatst. Met zulke gevarieerde en krachtige effecten, is het geen wonder dat Ayahuasca al honderden jaren wordt gebruikt voor spirituele en religieuze doeleinden.
Hoewel de gewilde effecten van Ayahuasca visionair van aard zijn, produceert het ook lichamelijke effecten. Als je gedronken hebt, zal Ayhauasca vaak een zuiverend effect veroorzaken, namelijk overgeven en soms diarree. In de traditionele toepassingen van Ayahuasca, wordt dit als een reinigende ervaring beschouwd en vaak is de gebruiker zich bewust van specifieke trauma’s die deze zuivering veroorzaken, waarna deze kunnen worden verdreven. Het kan ook tremors, koude rillingen, zweten, verhoogde hartslag en variaties in de bloeddruk veroorzaken.

Is Ayahuasca iets voor jou?

Ayahuasca-ceremonies zijn geschikt voor iedereen die een stap vooruit wil zetten in zijn of haar leven. De ceremonies zijn er voor diegenen die bereid zijn aan zichzelf te werken en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en hun leven.
Een Ayahuasca-ceremonie is niet iets waar je zomaar aan begint en gaat doen omdat je dat samen met een vriend of vriendin nou eenmaal wil doen. Je doet het echt voor jezelf en het is geen plezierreisje zo even tussendoor. Zie het zo: je wordt als het ware geroepen door de Ayahuasca zelf. Het gaat om jou.
Een ceremonie blijkt vooral effectief voor mensen die bereid zijn om hun lichte en donkere kanten onder ogen te (durven) komen. Je hebt verder geen ervaring nodig met meditatie, yoga, mindfulness of welke andere spirituele ervaringen dan ook.
Vraag je je af wie je bent, waarom je doet wat je doet en wat het doel is in jouw leven? Komt de vraag over de zin van het leven regelmatig in je op? Een Ayahuasca-ceremonie is ook erg geschikt voor spirituele groei en het opnieuw beleven van passie in de dingen die er voor jou toe doen.
Het inzetten van Ayahuasca is alleen mogelijk als de wens vanuit jezelf komt en je de volledige verantwoordelijkheid hiervan zelf draagt.

De Voorbereiding

Naast inzichten geeft de Ayahuasca ook een reiniging voor het lichaam. Om deze reiniging te vergemakkelijken en om er zeker van te zijn dat je Ayahuasca reis goed zal verlopen is het belangrijk om in de weken voor de ceremonie het volgende doen:

Mentale en Fysieke Voorbereiding

In de week voorafgaande helpt het om iedere dag een moment van meditatie te hebben. Denk ook na over wat je intentie is, je vraag, of wat je wilt bereiken of ervaren tijdens de ceremonie.
Slaap genoeg en geef je lichaam rust. Een lichte work-out zoals bv. yoga is heel goed, maar blijf ruim binnen je grenzen.
Vooral bij een eerste deelname aan een ceremonie kan het spannend zijn in de dagen vooraf. Gebruik in zulke momenten bewuste ademhalingen om tot rust te komen en weet dat de werkende stof in Ayahuasca al van nature aanwezig is in je lichaam.

Voedsel en Medicatie

Bij veel medicatie gebruik is het verstandig om je huisarts te informeren.
Gebruik rond de 4-8 weken van te voren geen psychisch beïnvloedende medicatie zoals antidepressiva e.d.
Gebruik ruim 7dagen van tevoren geen MDMA, amfetamine of andere verdovende middelen.
Pas een week tot 2 dagen van te voren een dieet van alleen groene en fruit toe.
Drink 72uur van tevoren geen tonic, koffie, alcohol of andere bedwelmende middelen.
Eet 48uur van tevoren geen vlees, kip, vis, kaas of gedroogd fruit en zo min mogelijk suiker.
Het beste is om minimaal 24uur van tevoren niks meer te eten. Doe je dit wel, vermijdt dan in ieder geval zout of pittig eten.
Veel mensen vasten 3 dagen van te voren om het reinigende effect van de Ayahuasca te versterken en intensiteit van de reis te verhogen.
Drink wel veel extra water of kruidenthee gedurende de hele voorafgaande week!

Overige therapiën

De andere therapeutische technieken en methoden waarin ik ben opgeleid geruik ik niet meer als losse sessies.
Uiteraard kleuren deze technieken mijn manier van werken.

Kleur

Bekijk de methoden

Hypnotherapie

De gedachte achter hypnotherapie is dat de patiënt onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert. Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijgt de patiënt (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie kan een proces van genezing in gang worden gezet.

Massage Therapie

In mijn behandelingen pas ik verschillende massage technieken toe om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Door de verbinding tussen lichaam en geest, stimuleert een ontspannen lichaam de vrije gedachten stroom.

Coaching

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. Doel van de coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de coachee. De coach stelt voornamelijk vragen en spiegelt de antwoorden. Het is de bedoeling om de ander aan het denken te zetten die daardoor in beweging komt!

Beweging

Door beweging ga je (letterlijk) ergens doorheen. Als je beweegt ga je door de ruimte heen, maar beweging werkt ook op een mentaal niveau. Een vastzittend denkpatroon kan door beweging een nieuwe blik op je proces geven en je verder helpen.

Voice Dialogue

Voice Dialogue geeft stem aan onze delen, zowel aan de bekende delen als aan delen die verrassend nieuw voor ons lijken. Zij spelen namelijk op de stemmingsachtergrond een rol en vaak een veel belangrijkere rol dan we ons in eerste instantie voorstellen. Voice Dialogue is een unieke manier om een volwaardig dirigent van ons innerlijk orkest te worden, waarin elk instrument volledig tot zijn recht komt.