Jin Shin Jyutsu

DE KUNST VAN HET KENNEN VAN JEZELF

Wat is Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk ‘mens, schepper, kunst’ en is gebaseerd op ons eigen aangeboren vermogen om onszelf in balans te brengen. Eeuwenlang hebben traditionele culturen deze wijsheid gebruikt om zowel zichzelf als anderen te genezen. Maar met de opvolging van de generaties raakte dit vermogen steeds meer in onbruik en werd het uiteindelijk vergeten. In het begin van de 20e eeuw werd Jin Shin Jyutsu herontdekt door een Japanse wijze, Jiro Murai (foto hiernaast in het midden). Hij heeft zijn hele leven gewijd aan het doen herleven van de Jin Shin Jyutsu kunst, die beschouwd kan worden als de “Grootmoeder van de acupunctuur” en de oorsprong is van de hedendaagse Reiki.
Jin Shin Jyutsu harmoniseert lichaam, verstand en bewustzijn in gelijke mate en is uit diepe wijsheid voortgekomen. Het behoort tot ons innerlijk weten en is door iedereen te ervaren en toe te passen.

Wat doet energie

Wij leven dankzij de energie die ons lichaam doorstroomt en ons voortdurend oplaadt. Deze energie houdt ons energiek en gezond. Moeheid en ziekte kan komen doordat de energie niet meer gemakkelijke door ons lichaam stroomt. Lichaam en geest raken uit balans en kwaaltjes en ziekten ontstaan. De basis van Jin Shin Jyutsu bestaat uit 26 energiepunten, die over het hele lichaam verdeeld zijn. Als we deze energiesloten met onze handen aanraken, brengen we de energie in beweging en daarmee onszelf in harmonie. Bijna alle energiebanen lopen ook door de vingers en kunnen daardoor worden geharmoniseerd. We hebben alleen onze handen en onze ademhaling nodig om de energiestroom op gang te brengen. Jin Shin Jyutsu kan op vele manieren blokkades in het energiesysteem weer tot stromen te brengen. Juist omdat Jin Shin Jyutsu zo’n zachte en eenvoudige manier is om weer in balans te komen is zij voor vrijwel iedereen geschikt.

Behandel jezelf

Over het algemeen wordt het stromen als heel prettig ervaren. Een aantrekkelijk aspect van Jin Shin Jyutsu is dat je veel zelf kunt doen om je eigen energiesysteem vitaal en stromend te houden. Op pijnlijke plekken leggen we Intuïtief al onze handen, waarbij de handen dienen als ‘startkabels’ om de energiestroom te ondersteunen. Het makkelijkste is om regelmatig een voor een je vingers vast te houden. Dit harmoniseert niet alleen alles op lichamelijk gebied, maar helpt ook sterke emoties, piekeren, angst, woede, verdriet en onzekerheid te verzachten.

Contact

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag over Jin Shin Jyutsu?